PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Chutney z dyni

Wyśmienita kompozycja dyni, jabłek i rodzynek

o 7 porcje

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Chutney z dyni

Składniki:

500 g dyni (obranej ze skóry)
400 g jabłek (bez skórki i gniazd nasiennych)
100 g rodzynek
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
1 szczypta gałki muszkatołowej (mielonej)
1 szczypta Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
100 ml wody
50 ml octu winnego
350 g cukru

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Dynię umyć, przekroić na pół, oczyścić z pestek, obrać ze skóry, odważyć 500 g i pokroić w drobną kostkę.

Jabłka umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, odważyć 400 g, pokroić w kostkę.

Jabłka i dynię przełożyć do garnka. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem cukru.

Chutney doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając, następnie wsypać cukier, ponownie zagotować i gotować jeszcze 15 minut.

Gorący chutney nałożyć do wyparzonych słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Ułożyć do góry dnem na ok. 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Chutney z dyni

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1290kJ
308kcal
586kJ
140kcal
Tłuszcz 0.52g 0.24g
Węglowodany 77.07g 35.03g
Białko 1.51g 0.69g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!