PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Chutney brzoskwiniowy

Smaczne połączenie brzoskwini, cebuli, papryki i rodzynek.

o 8 słoików (po 200 ml)

średnie 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Chutney brzoskwiniowy

Składniki:

1000 g brzoskwiń (bez pestek i skóry)
400 g cebuli
1 szt. papryki czerwonej
2 łyżeczki soli czosnkowej
150 g rodzynek
350 ml octu winnego
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki gorczycy
1 łyżeczka pieprzu
2 łyżeczki curry

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć, obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w małe cząstki, zważyć 1000 g.

Cebulę obrać ze skóry, paprykę umyć, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę.

Wszystkie składniki przełożyć do garnka, mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut.

Gotowy chutney natychmiast przełożyć do wyparzonych słoików (do pełna) i szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć do góry dnem na ok. 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Chutney brzoskwiniowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 167kJ
40kcal
448kJ
107kcal
Tłuszcz 0.07g 0.20g
Węglowodany 9.57g 25.87g
Białko 0.31g 0.85g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej