PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Chutney brzoskwiniowy

Smaczne połączenie brzoskwini, cebuli, papryki i rodzynek.

ok. 8 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Chutney brzoskwiniowy

Składniki:

1000 g brzoskwiń (bez pestek i skóry)
400 g cebuli
1 szt. papryki czerwonej
2 łyżeczki soli czosnkowej
150 g rodzynek
350 ml octu winnego
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki gorczycy
1 łyżeczka pieprzu
2 łyżeczki curry

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć, obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w małe cząstki, zważyć 1000 g.

Cebulę obrać ze skóry, paprykę umyć, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę.

Wszystkie składniki przełożyć do garnka, mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut.

Gotowy chutney natychmiast przełożyć do wyparzonych słoików (do pełna) i szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć do góry dnem na ok. 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Chutney brzoskwiniowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 167 kJ
40 kcal
448 kJ
107 kcal
Tłuszcz 0.07 g 0.20 g
Węglowodany 9.57 g 25.87 g
Białko 0.31 g 0.85 g