PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Chutney brzoskwiniowo-figowy

Egzotyczny chutney brzoskwiniowo-figowy

o 7 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Chutney brzoskwiniowo-figowy

Składniki:

200 g szuszonych fig
500 g brzoskwiń (bez pestek i skóry)
750 ml nektaru brzoskwiniowego
100 ml octu winnego (czerwonego)
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
200 g cukru
0,5 łyżeczki chili w proszku
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu (białego)
4 łyżeczki koncentratu z czerwonych buraków

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Figi przełożyć do miski lub talerza, zalać wodą i pozostawić na 2-3 godziny.

Brzoskwinie umyć, naciąć, sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić na kawałki.

Namoczone figi pokroić na plasterki.

Figi, brzoskwinie, nektar brzoskwiniowy, ocet winny, cukier i Żelfix przełożyć do garnka i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając, gotować 2-3 minuty.

Doprawić solą, białym pieprzem, chili i koncentratem z czerwonych buraków.

Chutney zdjąć z ognia, napełnić słoiczki po brzegi, szczelnie zakręcić pokrywki i postawić na ok. 5 min. do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Chutney brzoskwiniowo-figowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 167kJ
40kcal
511kJ
122kcal
Tłuszcz 0.09g 0.28g
Węglowodany 10.07g 30.53g
Białko 0.28g 0.84g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!