Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180° C (góra-dół).
W misie miksera krótko zagnieć mąkę, masło, cukier i proszek do pieczenia do uzyskania konsystencji kruszonki. Dodaj żółtka, zagnieć tylko do połączenia składników. Wyłóż ciastem dno tortownicy i odstaw do zamrażarki na 30 min.
Czas chłodzenia: 30 min.
Spód podpiecz w piekarniku ok. 10-12 minut, do uzyskania złotego koloru. Odstaw do ostygnięcia.
Czas pieczenia: ok. 10 - 12 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Jabłka pokrój w niewielką kostkę, wymieszaj z cukrem, cynamonem i ekstraktem. Upraż krótko na rozgrzanej patelni z masłem, do momentu aż jabłka lekko puszczą sok. Odstaw do przestudzenia.
W osobnej miseczce wymieszaj składniki na kruszonkę: mąkę, cukry oraz zimne masło tworząc kruszonkę. Odstaw do lodówki.
Twaróg, jajka, cukier, pastę waniliową i Sernix zmiksuj krótko do połączenia składników. Wylej masę na podpieczony spód. Na wierzchu delikatnie wyłóż uprażone jabłka, posyp kruszonką. Piecz ok. 60 min w temp. 180° C.
Czas pieczenia: ok. 60 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki