Skip to main content
recipe hero image

Sernik z karmelem i orzechami

12 porcji
Średni
40 min
Smaczny sernik z na spodzie z herbatników z karmelem i orzechami włoskimi
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Przygotowując karmel utrzymuj stałą temperaturę (najlepiej średnią moc palnika) oraz nie mieszaj go, bo doprowadzi to do zbrylenia cukru. Jeżeli cukier przypala się po jednej stronie garnka, delikatnie nim potrząśnij.


Zamiast Cukru z wanilią Bourbon możesz użyć zamiennie Pasty waniliowej Intense, Ekstraktu naturalnego z wanilii Bourbon Dr. Oetkera w proporcji 2-4 łyżeczki na 250 g mąki lub 500 g masy lub ziarenek z 1 Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera.
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Podobne przepisy

Polecane przepisy