PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Cupcakes - babeczki na każdą okazję

Pojęcie Cupcakes rozumiemy, jako małe, okrągłe babeczki w specjalnych foremkach. Istnieje wiele wariacji wśród babeczek – słodkie, kolorowe, pikantne, orzechowe, czekoladowe, owocowe – wszystkie mają coś wspólnego: są przepyszne. Pasują na każdą okazję. Babeczki szybko się pieką i są odpowiednie na każde przyjęcie, urodziny, do kawy lub też, jako przekąska. Sprawdź nasze przepisy na babeczki w różnych smakach!

Słodkie i smaczne – przepisy na babeczki

Babeczki mogą być przyrządzane w niezliczonych wariantach. Dzieci uwielbiają babeczki na słodko jak np. babeczki motylkowe lub babeczki krecika z margaretkami. Upiecz babeczki wspólnie ze swoimi dziećmi – sprawi to im z pewnością wiele frajdy. Do dekoracji możesz wykorzystać posypki, lukry, dekoracje z czekolady i opłatka Dr. Oetkera.

Międzynarodowe przepisy na babeczki – USA i Wielka Brytania

W Europie przepisy na babeczki są znane przede wszystkim ze Stanów Zjednoczonych. Całe rodziny pieką chętnie te małe wypieki z pyszną zawartością i różnorodnymi słodkimi posypkami i dekoracjami. Aby babeczki uzyskały swój kształt amerykanie najczęściej przygotowują je na bazie ciasta babkowego. W Anglii natomiast pod hasłem babeczek „mufinek” kryje się ciasto drożdżowe, które jest alternatywą dla tostów jedzonych na śniadanie. Dr. Oetker życzy wiele zabawy podczas pieczenia babeczek. Smacznego!