
Babeczki z kremem mascarpone i pomarańczą
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Babeczki wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki odstaw do wystudzenia.
Mascarpone ubij razem ze śmietanką i cukrem pudrem na zwarty krem. Gotową masę umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na babeczki.
Pomarańczę umyj, sparz i pokrój na plastry. Z plastrów pomarańczy odetnij skórkę, pokrój na trójkąciki i ułóż na kremie.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Babeczki gniazdka

Jogurtowe ciasto z rabarbarem

Ciasteczka kokosowe bez glutenu

Wysokobiałkowe brownie bez cukru

Babeczki z kremem budyniowym i owocami bez glutenu

Babeczki z malinami i polewą CZARNĄ Błyszczącą
