PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Relish z papryki, ananasa i zielonej cebulki

Angielski sos warzywny - idealny do mięs

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Relish z papryki, ananasa i zielonej cebulki

Składniki:

1 - 2 szt. papryki zielonej
1 - 2 szt. papryki żółtej
565 g ananasów w puszce (waga brutto)
1 pęczek szczypiorku
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
100 g cukru
50 ml octu winnego
1 łyżeczka gorczycy
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu
1 szczypta curry

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Paprykę umyć, oczyścić, usunąć pestki, pokroić w kostkę, odważyć po 150 g zielonej i żółtej. Ananasa odsączyć, sok zebrać i dopełnić wodą do 200 ml, owoce pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć, posiekać. Żelfix wymieszać z cukrem.

Wszystkie składniki przełożyć do garnka, zagotować i gotować 8-10 min mieszając od czasu do czasu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i curry.

Gorący relish nakładać po brzegi do wyparzonych słoików, zakręcić szczelnie pokrywki. Słoiczki ustawić na o 5 min. do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Relish z papryki, ananasa i zielonej cebulki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 121kJ
29kcal
406kJ
97kcal
Tłuszcz 0.04g 0.14g
Węglowodany 6.75g 22.49g
Białko 0.17g 0.57g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!