PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Relish z papryki, ananasa i zielonej cebulki

Angielski sos warzywny - idealny do mięs

ok. 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Relish z papryki, ananasa i zielonej cebulki

Składniki:

1 - 2 szt. papryki zielonej
1 - 2 szt. papryki żółtej
565 g ananasów w puszce (waga brutto)
1 pęczek szczypiorku
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
100 g cukru
50 ml octu winnego
1 łyżeczka gorczycy
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu
1 szczypta curry

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Paprykę umyć, oczyścić, usunąć pestki, pokroić w kostkę, odważyć po 150 g zielonej i żółtej. Ananasa odsączyć, sok zebrać i dopełnić wodą do 200 ml, owoce pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć, posiekać. Żelfix wymieszać z cukrem.

Wszystkie składniki przełożyć do garnka, zagotować i gotować 8-10 min mieszając od czasu do czasu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i curry.

Gorący relish nakładać po brzegi do wyparzonych słoików, zakręcić szczelnie pokrywki. Słoiczki ustawić na o 5 min. do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Relish z papryki, ananasa i zielonej cebulki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 121 kJ
29 kcal
406 kJ
97 kcal
Tłuszcz 0.04 g 0.14 g
Węglowodany 6.75 g 22.49 g
Białko 0.17 g 0.57 g