PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Relish z cukinii, papryki i brzoskwiń

Słodko - kwaśny sos, który pasuje do dań z mięsem

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Relish z cukinii, papryki i brzoskwiń

Składniki:

400 g cukinii (młodej)
2 szt. papryki czerwonej
300 g brzoskwiń (bez pestek i skóry)
3 ziarna jagód jałowca
100 ml octu winnego
300 ml soku pomarańczowego
75 g rodzynek
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu
1 szczypta papryki ostrej

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Cukinię umyć, obrać, pokroić w kostkę, odważyć 400 g. Paprykę umyć, oczyścić, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Brzoskwinie umyć, naciąć, sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić na kawałki. Ziarna jałowca zmiażdżyć. Wszystkie składniki przełożyć do garnka, zagotować i gotować jeszcze 5 min.

Odłożyć 1/3 masy, przestudzić i zmiksować mikserem, końcówką do rozdrabniania. Połączyć z pozostałym relishem, ponownie zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Gorący relish nakładać do wyparzonych słoików, zakręcić szczelnie pokrywki. Słoiczki ustawić na o 5 min. do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Relish z cukinii, papryki i brzoskwiń

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 205kJ
49kcal
477kJ
114kcal
Tłuszcz 0.07g 0.16g
Węglowodany 12.14g 28.24g
Białko 0.35g 0.81g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!