PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Powidła z czarnego bzu

Powidła, które mają właściwości lecznicze przy przeziębieniu

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Powidła z czarnego bzu

Składniki:

1000 g owoców czarnego bzu
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru
1 szt. cytryny (sok z 1 cytryny)

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Owoce przebrać, usunąć niedojrzałe jagody, wsypać do garnka, dodać Żelfix. Masę doprowadzić do wrzenia mieszając. Wsypać cukier i gotować jeszcze 5 min. Zestawić z ognia, owoce zmiksować, wlać sok z cytryny.

Powidła przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie je zamknąć i odwrócić do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Powidła z czarnego bzu

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 306kJ
73kcal
729kJ
174kcal
Tłuszcz 0.14g 0.32g
Węglowodany 18.08g 43.04g
Białko 0.20g 0.47g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej