PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Mus truskawkowy

Delikatny mus z truskawek z nutą pomarańczy

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Mus truskawkowy

Składniki:

800 g truskawek
200 ml soku pomarańczowego
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
350 g cukru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć, zmiksować na miazgę, przetrzeć przez gęste sito. Przecier przełożyć do garnka, wlać sok pomarańczowy, dodać Żelfix. Mieszając masę doprowadzić do wrzenia, wsypać cukier, ponownie zagotować i gotować jeszcze 1 minutę.

Mus zestawić z kuchenki, zebrać pianę, nakładać do wyparzonych słoików po brzegi, szczelnie zamknąć pokrywkami i ustawić na 5 minut do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mus truskawkowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 197kJ
47kcal
561kJ
134kcal
Tłuszcz 0.81g 2.32g
Węglowodany 11.48g 32.81g
Białko 1.44g 4.13g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!