PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura z gruszek Kopciuszka

Smaczna konfitura nie tylko dla księżniczek

ok. 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura z gruszek Kopciuszka

Składniki:

1200 g gruszek (miękkich)
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
1 szczypta Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
350 g cukru
1 szczypta Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Gruszki umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę, odważ 1 kilogram, wymieszaj z Żelfixem i zagotuj ciągle mieszając. Następnie dodaj cynamon, cukier, kwas cytrynowy i nie przerywając mieszania gotuj jeszcze 3 minuty. Konfiturę przełóż do wyparzonych słoików, szczelnie zakręć pokrywki. Słoiki odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura z gruszek Kopciuszka

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 230 kJ
55 kcal
578 kJ
138 kcal
Tłuszcz 0.06 g 0.15 g
Węglowodany 13.86 g 34.65 g
Białko 0.19 g 0.46 g