PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura z gruszek Kopciuszka

Smaczna konfitura nie tylko dla księżniczek

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura z gruszek Kopciuszka

Składniki:

1200 g gruszek (miękkich)
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
1 szczypta Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
350 g cukru
1 szczypta Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Gruszki umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę, odważ 1 kilogram, wymieszaj z Żelfixem i zagotuj ciągle mieszając. Następnie dodaj cynamon, cukier, kwas cytrynowy i nie przerywając mieszania gotuj jeszcze 3 minuty. Konfiturę przełóż do wyparzonych słoików, szczelnie zakręć pokrywki. Słoiki odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura z gruszek Kopciuszka

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 230kJ
55kcal
578kJ
138kcal
Tłuszcz 0.06g 0.15g
Węglowodany 13.86g 34.65g
Białko 0.19g 0.46g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej