PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura z czerwonych pomarańczy

Doskonała przepis na konfiturę z pomarańczy. Koniecznie wypróbuj!

ok. 5 słoików (po 200 ml)

średni 80 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura z czerwonych pomarańczy

Składniki:

ok. 1500 g pomarańczy (czerwonych)
1 opak. Cukry żelujące 2:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Pomarańcze wyfiletuj. Nożem obierz dokładnie ze skórki każdą z pomarańczy tak, żeby obkroić albedo (biała warstwę pod skórką). Usuń błonki, które nadają gorycz. Pozostaw sam miąższ z sokiem. Odmierz 1 kilogram, przelej do garnka i wymieszaj z cukrem żelującym. Zagotuj, usuń pianę. Po upływie 3 minut przelej do wyparzonych wcześniej słoiczków, wypełniając je po brzegi. Szczelnie zamknięte odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura z czerwonych pomarańczy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 276 kJ
66 kcal
548 kJ
131 kcal
Tłuszcz 0.08 g 0.15 g
Węglowodany 16.43 g 32.85 g
Białko 0.35 g 0.70 g