PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura wiśniowa z cytryną

Wiśnie z dodatkiem cytryny

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura wiśniowa z cytryną

Składniki:

1000 g wiśni
1 szt. cytryny
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, wypestkować. Cytrynę sparzyć, obrać jak pomarańczę. Skórkę pokroić na bardzo cieniutkie paseczki. Owoce i skórkę przełożyć do garnka, dodać Żelfix, wymieszać i zagotować ciągle mieszając. Dodać cukier, gotować jeszcze 5 min. nie przerywając mieszania. Zdjąć z ognia, usunąć pianę.

Napełnić po brzegi słoiczki, szczelnie zakręcić pokrywki i postawić na ok. 5 min. do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura wiśniowa z cytryną

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 281kJ
67kcal
666kJ
159kcal
Tłuszcz 0.11g 0.26g
Węglowodany 16.21g 38.60g
Białko 0.26g 0.62g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!