PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura wiśniowa z cytryną

Wiśnie z dodatkiem cytryny

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura wiśniowa z cytryną

Składniki:

1000 g wiśni
1 szt. cytryny
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, wypestkować. Cytrynę sparzyć, obrać jak pomarańczę. Skórkę pokroić na bardzo cieniutkie paseczki. Owoce i skórkę przełożyć do garnka, dodać Żelfix, wymieszać i zagotować ciągle mieszając. Dodać cukier, gotować jeszcze 5 min. nie przerywając mieszania. Zdjąć z ognia, usunąć pianę.

Napełnić po brzegi słoiczki, szczelnie zakręcić pokrywki i postawić na ok. 5 min. do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura wiśniowa z cytryną

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 281kJ
67kcal
666kJ
159kcal
Tłuszcz 0.11g 0.26g
Węglowodany 16.21g 38.60g
Białko 0.26g 0.62g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt