PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura truskawkowa z płatkami migdałowymi

Delikatna konfitura będąca połączeniem świeżych truskawek z płatkami migdałowymi i z Żelfixem 3:1

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura truskawkowa z płatkami migdałowymi

Składniki:

1000 g truskawek
350 g cukru
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
0,5 łyżeczki Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera
80 g migdałów (płatków)

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, odsączyć, odszypułkować, pokroić w cząstki, odważyć 1 kg. Owoce przełożyć do garnka, dodać cukier wymieszany z Żelfixem i starannie wymieszać. Konfiturę zagotować ciągle mieszając, wsypać płatki migdałowe, kwasek i gotować jeszcze 3 minuty. Zestawić z ognia, mieszać do zaniku piany.

Gorącą konfiturę nałożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć na ok. 5 minut dnem do góry.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura truskawkowa z płatkami migdałowymi

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 243kJ
58kcal
653kJ
156kcal
Tłuszcz 2.05g 5.54g
Węglowodany 11.73g 31.71g
Białko 2.16g 5.85g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt