PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura rabarbarowo-bananowa

Konfitura w pysznym duecie banana z rabarbarem

5 słoików (po 200 ml)

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura rabarbarowo-bananowa

Składniki:

700 g rabarbaru
3 szt. bananów
1 opak. Cukry żelujące 2:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Rabarbar umyj, pokrój w plasterki i odważ 600 g. Banany obierz, pokrój w plasterki i odważ 400 g. Owoce wymieszaj w garnku z cukrem żelującym. Całość doprowadź do wrzenia ciągle mieszając i gotuj jeszcze przez 5 minut. Nakładaj do przygotowanych słoików. Szczelnie zakręć słoiki i odstaw na ok. 1/2 h do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura rabarbarowo-bananowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 251 kJ
60 kcal
632 kJ
151 kcal
Tłuszcz 0.05 g 0.12 g
Węglowodany 15.38 g 38.45 g
Białko 0.20 g 0.50 g