PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura rabarbarowo-bananowa

Konfitura w pysznym duecie banana z rabarbarem

5 słoików (po 200 ml)

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura rabarbarowo-bananowa

Składniki:

700 g rabarbaru
3 szt. bananów
1 opak. Cukry żelujące 2:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Rabarbar umyj, pokrój w plasterki i odważ 600 g. Banany obierz, pokrój w plasterki i odważ 400 g. Owoce wymieszaj w garnku z cukrem żelującym. Całość doprowadź do wrzenia ciągle mieszając i gotuj jeszcze przez 5 minut. Nakładaj do przygotowanych słoików. Szczelnie zakręć słoiki i odstaw na ok. 1/2 h do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura rabarbarowo-bananowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 251kJ
60kcal
632kJ
151kcal
Tłuszcz 0.05g 0.12g
Węglowodany 15.38g 38.45g
Białko 0.20g 0.50g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej