PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura babci i dziadka

Aromatyczna konfitura według przepisu dziadków, idealna nie tylko na chłodne dni

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura babci i dziadka

Składniki:

700 g śliwek węgierek
500 g cukinii
100 ml soku jabłkowego
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
1 szczypta goździków mielonych
1 szczypta Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Śliwki i cukinię umyj. Śliwki wypestkuj, odważ 600 g. Cukinię obierz ze skóry, przekrój wzdłuż, usuń pestki, odważ 300 g. Miąższ zetrzyj na tarce na drobne wiórki. Śliwki, cukinię, sok, cukier żelujący oraz przyprawy przełóż do garnka i wymieszaj z cukrem żelującym. Masę zagotuj, mieszając gotuj jeszcze przez 2 minuty. Konfiturę nałóż do wyparzonych słoików i szczelnie zamknij. Słoiki z konfiturą odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura babci i dziadka

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 188kJ
45kcal
456kJ
109kcal
Tłuszcz 0.05g 0.12g
Węglowodany 11.08g 27.03g
Białko 0.26g 0.63g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!