PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Galaretka z dyni z cynamonem

Aromatyczna galaretka z dynią

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Galaretka z dyni z cynamonem

Składniki:

500 g dyni
200 ml wody
1 łyżeczka Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
7 łyżek wódki
10 kropli Aromatu pomarańczowego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Dynię rozkroić, obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę.

Dynię podlać wodą, dodać cynamon, gotować ok. 10 minut. Garnek odstawić z ognia. Masę przestudzić, zmiksować dokładnie przystawką do rozdrabniania. Wsypać cukier żelujący, ponownie zagotować, dodać wódkę i aromat pomarańczowy.

Gorącą galaretkę nakładać do wyparzonych słoików. Słoiki szczelnie zamknąć i ułożyć do góry dnem do wystudzenia.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Galaretka z dyni z cynamonem

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 172kJ
41kcal
628kJ
150kcal
Tłuszcz 0.25g 0.94g
Węglowodany 9.55g 35.36g
Białko 0.17g 0.63g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt