PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Galaretka z dyni z cynamonem

Aromatyczna galaretka z dynią

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Galaretka z dyni z cynamonem

Składniki:

500 g dyni
200 ml wody
1 łyżeczka Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
7 łyżek wódki
10 kropli Aromatu pomarańczowego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Dynię rozkroić, obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę.

Dynię podlać wodą, dodać cynamon, gotować ok. 10 minut. Garnek odstawić z ognia. Masę przestudzić, zmiksować dokładnie przystawką do rozdrabniania. Wsypać cukier żelujący, ponownie zagotować, dodać wódkę i aromat pomarańczowy.

Gorącą galaretkę nakładać do wyparzonych słoików. Słoiki szczelnie zamknąć i ułożyć do góry dnem do wystudzenia.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Galaretka z dyni z cynamonem

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 172kJ
41kcal
628kJ
150kcal
Tłuszcz 0.25g 0.94g
Węglowodany 9.55g 35.36g
Białko 0.17g 0.63g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej