PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Galaretka malinowa

Wyśmienita galaretka malinowa z dodatkiem czerwonego wina

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Galaretka malinowa

Składniki:

500 g malin
3 szkl. wody
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru
50 ml czerwonego wina

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Maliny przebierz, oczyść, przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu ok. 10 minut (nie mieszaj!). Powstały sok odcedź, odmierz 3 szklanki (750 ml). Sok przelej do garnka, wsyp Żelfix i wymieszaj doprowadzając do wrzenia. Następnie dodaj cukier i wymieszaj. Gotuj 1 minutę. Do galaretki wlej wino i szybko wymieszaj. Galaretkę nalej do słoików i szczelnie zamknij. Słoiki odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Galaretka malinowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 243kJ
58kcal
532kJ
127kcal
Tłuszcz 0.04g 0.08g
Węglowodany 14.73g 32.02g
Białko 0.17g 0.37g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!