PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Galaretka malinowa

Wyśmienita galaretka malinowa z dodatkiem czerwonego wina

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Galaretka malinowa

Składniki:

500 g malin
3 szkl. wody
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru
50 ml czerwonego wina

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Maliny przebierz, oczyść, przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu ok. 10 minut (nie mieszaj!). Powstały sok odcedź, odmierz 3 szklanki (750 ml). Sok przelej do garnka, wsyp Żelfix i wymieszaj doprowadzając do wrzenia. Następnie dodaj cukier i wymieszaj. Gotuj 1 minutę. Do galaretki wlej wino i szybko wymieszaj. Galaretkę nalej do słoików i szczelnie zamknij. Słoiki odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Galaretka malinowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 243kJ
58kcal
532kJ
127kcal
Tłuszcz 0.04g 0.08g
Węglowodany 14.73g 32.02g
Białko 0.17g 0.37g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt