PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Galaretka jabłkowa z melisą

Niepowtarzalny smak jabłek i uspokajającej melisy

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Galaretka jabłkowa z melisą

Składniki:

1000 g jabłek (bez skórki i gniazd nasiennych)
1000 ml wody
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
1 szt. cytryny (sok z cytryny)
2 łyżeczki melisy (posiekanej)

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w mniejsze cząstki, przełożyć do garnka, zalać wodą, gotować ok. 10 minut.

Wywar odcedzić, odmierzyć 900 ml. Wsypać cukier żelujący, doprowadzić do wrzenia.

Dodać sok z cytryny i posiekaną melisę.

Galaretkę gotować ok. 2 minut.

Garnek zestawić z ognia, gorącą galaretką napełnić słoiki po brzegi, szczelnie zamknąć pokrywki i ułożyć je do góry dnem. Co pewien czas odwracać słoiki, aby listki melisy były równomiernie rozłożone.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Galaretka jabłkowa z melisą

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 197kJ
47kcal
314kJ
75kcal
Tłuszcz 0.11g 0.18g
Węglowodany 11.89g 18.87g
Białko 0.13g 0.21g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!