PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem z malin

Prosty i szybki dżem malinowy. Idealny na śniadanie, jako dodatek do deseru czy na kanapki.

ok. 5 słoików (po 200 ml)

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem z malin

Składniki:

1000 g malin
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Maliny przebrać. Usunąć szypułki. Owoce przełożyć do garnka, wsypać cukier żelujący, zagotować cały czas mieszając. Gotować 2-3 minuty.

Gorący dżem nakładać do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystudzenia.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem z malin

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 176 kJ
42 kcal
515 kJ
123 kcal
Tłuszcz 0.08 g 0.22 g
Węglowodany 11.55 g 33.96 g
Białko 0.33 g 0.96 g