PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem z jabłek i ananasa

Smaczny dżem z jabłkowo-ananasowy

o 5 słoików (po 200 ml)

łatwe 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem z jabłek i ananasa

Składniki:

1000 g jabłek
350 g ananasa (1 puszka)
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
1 szczypta Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Jabłka dokładnie umyj, obierz, wytnij gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Ananasa odsącz z zalewy i pokrój na niewielkie cząstki. Owoce przełóż do garnka, dodaj cukier żelujący i kwas cytrynowy. Dokładnie wymieszaj. Całość zagotuj często mieszając, a następnie na małym ogniu gotuj do miękkości. Dżem nałóż do pełna do wyparzonych słoików, zamknij i ułóż do góry dnem na 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem z jabłek i ananasa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 209kJ
50kcal
490kJ
117kcal
Tłuszcz 0.11g 0.26g
Węglowodany 12.53g 29.14g
Białko 0.15g 0.35g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!