PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem z jabłek i ananasa

Smaczny dżem z jabłkowo-ananasowy

o 5 słoików (po 200 ml)

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem z jabłek i ananasa

Składniki:

1000 g jabłek
350 g ananasa (1 puszka)
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
1 szczypta Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Jabłka dokładnie umyj, obierz, wytnij gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Ananasa odsącz z zalewy i pokrój na niewielkie cząstki. Owoce przełóż do garnka, dodaj cukier żelujący i kwas cytrynowy. Dokładnie wymieszaj. Całość zagotuj często mieszając, a następnie na małym ogniu gotuj do miękkości. Dżem nałóż do pełna do wyparzonych słoików, zamknij i ułóż do góry dnem na 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem z jabłek i ananasa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 209kJ
50kcal
490kJ
117kcal
Tłuszcz 0.11g 0.26g
Węglowodany 12.53g 29.14g
Białko 0.15g 0.35g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt