PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem z czereśni

Wyśmienity dżem z soczystych czereśni

5 słoików (po 200 ml)

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem z czereśni

Składniki:

1100 g czereśni
1 szt. cytryny
1 opak. Cukry żelujące 2:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Czereśnie umyj, usuń pestki, odmierz 950 g i umieść w garnku. Dodaj wyciśnięty sok z cytryny i cukier żelujący, a następnie całość wymieszaj i zagotuj. Usuń zbędną pianę i gotuj jeszcze przez ok. 3-5 minut. Gotowy dżem przelej do wyparzonych wcześniej słoiczków, napełniając je po sam brzeg. Szczelnie zamknięte odstaw na ok. 1/2 h do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem z czereśni

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 285 kJ
68 kcal
645 kJ
154 kcal
Tłuszcz 0.09 g 0.21 g
Węglowodany 16.65 g 37.85 g
Białko 0.32 g 0.73 g