PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem jagodowy

Prosty i szybki przepis na dżem, który zawsze się udaje.

5 słoików (po 200 ml)

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem jagodowy

Składniki:

1000 g jagód
1 opak. Cukry żelujące 2:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Jagody dokładnie opłucz i umieść w garnku. Dodaj cukier żelujący, całość wymieszaj razem i zagotuj. Usuń zbędną pianę i gotuj jeszcze przez ok. 3 minuty. Gotowy dżem przelej do wyparzonych wcześniej słoiczków, napełniając je po sam brzeg. Szczelnie zamknięte odstaw na ok. 1/2 h do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem jagodowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 255 kJ
61 kcal
674 kJ
161 kcal
Tłuszcz 0.15 g 0.40 g
Węglowodany 15.44 g 40.63 g
Białko 0.22 g 0.57 g