Anielski tort na Boże Narodzenie

Przełożony pysznym kremem i udekorowany dekoracjami z białej czekolady.

ok. 12 - 14 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Anielski tort na Boże Narodzenie

Ciasto:

2 opak. Biszkoptu Dr. Oetkera
8 szt. jajek
6 łyżek wody
80 g wiórków kokosowych

Krem:

600 ml mleka (schłodzonego)
2 opak. Kremu do tortów i ciast smak waniliowy Dr. Oetkera
200 g masła
2 opak. Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera

Poncz:

50 ml wódki
100 ml wody
1 łyżeczka cukru

Do dekoracji:

3 łyżki wiórków kokosowych
3 krople Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera
1 opak. Bożego Narodzenia dekoracji z czekolady Dr. Oetkera

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Przygotować formę o śr. 21 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Zawartość 1 opakowania Biszkoptu wsypać do miski, dodać 4 jajka i 3 łyżki wody. Całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 5 minut do uzyskania gładkiej konsystencji. Pod koniec ubijania dodać do ciasta połowę wiórków kokosowych, delikatnie wszystko wymieszać i przelać do formy.

2

Pieczenie

Ciasto wstawić do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Czas pieczenia: ok. 45 min.

W ten sam sposób upiec drugi biszkopt. Po wystudzeniu biszkoptów delikatnie ściąć wypukłą górę ciast, każdy z placków przekroić na 2 części, by w sumie powstały 4 blaty tortu.

3

Krem

2 opakowania Kremu do tortów o smaku waniliowym ubić z 600 ml zimnego mleka. 200 g miękkiego masła ubić na puch i dodawać stopniowo do kremu. Całość miksować przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. Pod koniec ubijania dodać niebieski barwnik i dokładnie wymieszać go z kremem (kilka kropli barwnika zostawić do pokolorowania wiórków kokosowych).

4

Dekorowanie

Blaty ciasta nasączyć ponczem i przekładać kremem. Boki tortu udekorować kremem, nakładając go łopatką od dołu ku górze, wygładzić. Boki tortu udekorować Aniołami z białej czekolady. Pozostały krem włożyć do szprycy z okrągłą końcówką. Na górze tortu wyciskać stożki różnej wielkości. Między stożkami układać Anioły z czekolady. Następnie 3 łyżki wiórków kokosowych włożyć do foliowej torebki śniadaniowej, dodać 3 krople niebieskiego barwnika i pocierając torebkę pokolorować wiórki. Wierzch tortu posypać wiórkami. Tort wstawić do schłodzenia do lodówki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Anielski tort na Boże Narodzenie

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2424 kJ
579 kcal
1202 kJ
287 kcal
Tłuszcz 27.47 g 13.60 g
Węglowodany 72.01 g 35.65 g
Białko 10.43 g 5.16 g
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.