Jest pyszny, puszysty i zawsze się udaje! Na co masz ochotę: tort, czy może pyszne ciasto zowocami? Z Biszkoptem Dr. Oetkera to prostsze niż myślisz - przepisy na torty biszkoptowy i czekoladowy oraz ciasto z owocami i galaretką znajdziesz na opakowaniu.
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Składniki
Składniki: cukier, mąka PSZENNA, skrobia PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), emulgatory (sole sodowe, potasowe i wapniowe kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego, stearoilomleczan wapnia), maltodekstryna, MLEKO odtłuszczone w proszku, aromat.