
Dwukolorowe bezy
ok. 30 sztuk
Łatwy
20 min
Zobacz jak szybko możesz zrobić bardzo efektowne, dwukolorowe bezy używając barwników spożywczych Dr. Oetkera
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Czas pracy :
20 min
1
Sposób przygotowania
Piekarnik nastaw na 120°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Białko ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaj stopniowo cukier puder cały czas ubijając. Wewnątrz woreczka do dekorowania wyciśnij podłużne pasy czerwonego barwnika, nałóż gotową masę bezową, a następnie na blasze formuj beziki.
2
Suszenie
Jak najszybciej wstaw je do nagrzanego piekarnika i susz ok. 1 godziny przy uchylonych drzwiczkach.
Czas suszenia: ok. 60 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 120 °C
Porady i wskazówki
Zachęcamy do obejrzenia filmu z przygotowania Dwukolorowych bez.
Wskazówki
1: Zachęcamy do obejrzenia filmu z przygotowania <b>Dwukolorowych bez</b>.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Babeczki jogurtowe z figą![]()

55 MinŁatwy
Babeczki jogurtowe z figą
55 MinŁatwy
Babeczki jogurtowe z figą
Jagodowy sernik na zimno![]()

40 MinŁatwy
Jagodowy sernik na zimno
40 MinŁatwy
Jagodowy sernik na zimno
Ciasteczka Mikołaje![]()

75 MinŁatwy
Ciasteczka Mikołaje
75 MinŁatwy
Ciasteczka Mikołaje
Babka drożdżowa ze śliwkami![]()

130 MinŁatwy
Babka drożdżowa ze śliwkami
130 MinŁatwy
Babka drożdżowa ze śliwkami
Duszki![]()

20 MinŁatwy
Duszki
20 MinŁatwy
Duszki
Ekstrakt waniliowy![]()

20 MinŁatwy
Ekstrakt waniliowy
20 MinŁatwy
Ekstrakt waniliowy
Waniliowy sernik tradycyjny![]()

110 MinŁatwy
Waniliowy sernik tradycyjny
110 MinŁatwy
Waniliowy sernik tradycyjny