
Babeczki czekoladowe z kremem
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Mąkę wymieszaj z kakao i przesiej, posiekaj z pokrojonym na kawałki masłem, dodaj cukier, cukier wanilinowy i żółtka. Całość zagnieć na gładką masę, wstaw do lodówki do schłodzenia na ok. 30 minut. Foremki do babeczek cienko wysmaruj masłem. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość 3-4 mm i wyłóż nim foremki. Spód babeczek przed pieczeniem ponakłuwaj widelcem.
Babeczki wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 200 °C
Lekko ciepłe babeczki wyjmij z foremek.
Do wysokiego naczynia przełóż serek mascarpone i masę kajmakową, miksuj przez chwilę do połączenia się składników. Do masy wlej śmietankę i ubijaj na wysokich obrotach do uzyskania sztywnej konsystencji.
Krem nakładaj do babeczek za pomocą szprycy. Wierzch posyp orzechami.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Napoleonka

Puszysty waniliowy sernik

Tort serce św. Walentego

Sernik na zimno z białą czekoladą i wanilią

Babeczki czekoladowe z konfiturą wiśniową

Babeczki czekoladowe z polewą SŁONY KARMEL
