Flag

Sernik na zimno z sosem o smaku waniliowym

16 porcji
Średni
60 min
Połączenie nie oczywiste, a absolutnie przepyszne. Sernik na zimno z Sosem o smaku Waniliowym! ❤️ Idealna kompozycja dla każdego miłośnika sernika.
Poszukujesz przepisu na sernik na zimno z twistem? Koniecznie spróbuj sernika na zimno z Sosem o smaku Waniliowym. Aksamitna kompozycja sernika, góra z soczystych owoców oraz aksamitny sos komponują się idealnie. Po prostu pycha ❤️
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Spód
80 gbiszkoptów okrągłych
Masa serowa
800 gserka homogenizowanego waniliowego (schłodzonej)
200 mlśmietanki 36% tł.
70 gcukru pudru
1 opak.Żelatyny 20 g Dr. Oetkera
100 mlwody
Galaretka owocowa
450 gmieszanki owoców mrożonych (wiśnie, maliny, jagody, porzeczka)
1 opak.Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
30 gcukru
1 łyżkasoku z cytryny
Sos waniliowy
250 mlmleka (chłodnego lub w temperaturze pokojowej)
1 opak.Sosu smak waniliowego Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Żelatyny 20 g Dr. Oetkera
Picture - Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
Picture - Sosu smak waniliowego Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Żelatynę zalać wodą, odstawić do napęcznienia. W misce wymieszać serki homogenizowane z cukrem pudrem. Śmietankę ubić na sztywno, delikatnie wmieszać do serków. Żelatynę podgrzać do płynnej postaci uważając, żeby jej nie zagotować. Do żelatyny dodać 2-3 łyżki masy serowej, wymieszać i całość połączyć z resztą serków. Masę serową wylać na biszkopty i odstawić do lodówki.

2

Galaretka owocowa

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. W garnku zagotować mrożone owoce z cukrem i sokiem z cytryny. Zblendować, dodać odsączone listki żelatyny i wymieszać do jej rozpuszczenia. Ostudzone owoce wylać na sernik, odstawić na 5-6 godzin do lodówki.

3

Sos waniliowy

Sos waniliowy wymieszaj z 250 ml zimnego mleka. Sernik z owocami leśnymi podawaj polewając każdy kawałek z osobna sosem waniliowym.