Żelatyna 20 g
Zawiera: 20 g
Żelatyna uniwersalna, do mięs, ryb, warzyw i deserów na 1 litr płynu. Super klarowna.
Wskazówka dotycząca przygotowania
Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.
Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę.
Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temp. pokojowej.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Sernik kokosowy na zimno

Tarta bez pieczenia z kremem cytrynowym i owocami

Sernik na zimno Matcha & Limonka

Tarta jogurtowa z wiśniami

Ciasto Bananowiec

Sernik a’la Oreo z polewą CZARNĄ Błyszczącą

Piernikowe serce

Czekoladowy deser z chia i musem malinowym
