PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Zielony deser z owocami i galaretką

Idealny deser na każdą porę roku

ok. 6 - 8 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Zielony deser z owocami i galaretką

Składniki:

1 opak. Galaretki o smaku agrestowym Dr. Oetkera
1 opak. Galaretki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
150 g jogurtu naturalnego 2% tł.
250 ml wody
1 opak. Kremu jogurtowego 3 minuty Dr. Oetkera
8 - 10 szt. kiwi lub inne owoce

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 400 ml przegotowanej gorącej wody. Następnie wylać do płaskiej formy i odstawić do zastygnięcia. Po zastygnięciu galaretkę pokroić w kostkę.

Do wysokiego naczynia wlać jogurt i wodę, następnie powoli miksować, dosypując stopniowo krem jogurtowy. Następnie zwiększyć obroty miksera i całość miksować około 3 minuty.

Gotowy krem nakładać do pucharków używając szprycy lub rękawa cukierniczego, przekładając warstwy kremu kostkami galaretki i owocami, aby powstały warstwy: krem, galaretka, owoce, krem, galaretka, owoce, krem. Na wierzchu zrobić fantazyjne rozetki z kremu.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Zielony deser z owocami i galaretką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 825 kJ
197 kcal
825 kJ
197 kcal
Tłuszcz 4.66 g 4.66 g
Węglowodany 33.18 g 33.18 g
Białko 5.00 g 5.00 g