
Deser w paski - sernik na zimno
Składniki
Przygotowanie:
Do wysokiego naczynia wlać mleko. Wsypać masę sernikową i miksować 3 minuty na najwyższych obrotach. Następnie dodać jogurty i miksować przez 2 minuty. Masę serową podzielić na pół. Do jednej części masy dodać tubkę barwnika czerwonego, 5 drobno pokrojonych truskawek i jeszcze chwilę miksować. Do drugiej części masy dodać dwie tubki barwnika zielonego.
Każdą z mas przełożyć do rękawa cukierniczego z prostą końcówką o średnicy ok. 1 cm i nakładać na przemian warstwami do szklanek deserowych. Deser należy schłodzić w lodówce przez godzinę.
Bezpośrednio przed podaniem deser udekorować truskawkami, kiwi i listkami mięty.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Waniliowy budyń do picia

Budyń z piankowymi oczkami

Puszyste Pancake

Chrupiące gofry

Deser malinowo - waniliowy

Deser z biszkoptami i malinami
