PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sernik kokosowy na zimno

Pyszny sernik kokosowy bez pieczenia

12 porcji

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik kokosowy na zimno

Spód:

150 g herbatników
20 g wiórków kokosowych
1 łyżka kakao
80 g masła (rozpuszczonego)

Masa serowa:

360 g jogurtu naturalnego 2% tł.
1 puszka mleczka kokosowego
250 g serka mascarpone
150 g cukru pudru
2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetkera
70 g wiórków kokosowych
1 opak. Żelatyny 20 g Dr. Oetkera
100 ml wody (wrzącej)

Polewa:

100 g czekolady mlecznej
50 ml śmietanki 30% tł.
10 g wiórków kokosowych

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Ciastka pokrusz na piasek, dodaj wiórki i kakao, wymieszaj. Na końcu dodaj rozpuszczone masło. Ciasteczkową masę dokładnie wymieszaj równomiernie do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Spód tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową przełóż na spód formy, dociśnij łyżką i wyrównaj. Odstaw do lodówki na czas przygotowania masy serowej.

2

Masa serowa

Do miski przelej jogurt i mleko kokosowe. Dodaj serek mascarpone, cukier puder, ekstrakt migdałowy i wiórki. Całość wymieszaj mikserem do otrzymania jednolitej konsystencji. Żelatynę zalej wrząca wodą, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Do żelatyny dodaj kolejno kilka łyżek masy serowej. Wymieszaną żelatynę dodaj do masy serowej i szybko zmiksuj do połączenia się składników. Masę przełóż na schłodzony spód, wyrównaj powierzchnię i odstaw do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.

3

Polewa

Na garnuszku z wrzącą wodą umieść szklaną miseczkę. Do miseczki włóż kawałki czekolady i wlej śmietankę. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Polewę odstaw do przestudzenia. Płynną polewę wylej na schłodzony sernik, posyp wiórkami kokosowymi. Odstaw do lodówki do stężenia polewy.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik kokosowy na zimno

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1825kJ
436kcal
1235kJ
295kcal
Tłuszcz 31.91g 21.56g
Węglowodany 33.11g 22.37g
Białko 6.09g 4.11g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!