PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sernik cynamonowy z mascarpone

Słodki sernik cynamonowy z mascarpone

ok. 12 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik cynamonowy z mascarpone

Spód:

150 g herbatników
70 g masła

Masa:

5 listków Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
500 ml śmietanki 30% tł.
150 g Cukru kokosowego nierafinowanego z Indonezji Dr. Oetkera
10 g Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
500 g serka mascarpone (schłodzonego)

Dodatkowo:

5 g Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Herbatniki drobno pokrusz w malakserze. Rozpuść masło i dodaj je do ciastek. Dokładnie wymieszaj. Masę przełóż na spód tortownicy o śr. 24 cm i dobrze dociśnij. Odstaw do lodówki.

2

Masa cynamonowa

Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie przez ok. 5-7 minut. Śmietankę, cukier kokosowy i cynamon przełóż do małego garnka. Zagotuj, zdejmij z palnika i dodaj namoczone listki żelatyny. Dokładnie wymieszaj do jej rozpuszczenia. Całość przestudź, a następnie dokładnie zmiksuj z serkiem mascarpone. Masę cynamonową przełóż na ciasteczka i odstaw do schłodzenia na ok. 3 h. Przed podaniem delikatnie posyp sernik cynamonem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik cynamonowy z mascarpone

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1821kJ
435kcal
1570kJ
375kcal
Tłuszcz 35.35g 30.48g
Węglowodany 25.14g 21.67g
Białko 4.22g 3.64g