PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sernik cynamonowy z mascarpone

Słodki sernik cynamonowy z mascarpone

o 12 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik cynamonowy z mascarpone

Spód:

150 g herbatników
70 g masła

Masa:

5 listków Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
500 ml śmietanki 30% tł.
150 g Cukru kokosowego nierafinowanego z Indonezji Dr. Oetkera
10 g Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
500 g serka mascarpone (schłodzonego)

Dodatkowo:

5 g Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Herbatniki drobno pokrusz w malakserze. Rozpuść masło i dodaj je do ciastek. Dokładnie wymieszaj. Masę przełóż na spód tortownicy o śr. 24 cm i dobrze dociśnij. Odstaw do lodówki.

2

Masa cynamonowa

Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie przez ok. 5-7 minut. Śmietankę, cukier kokosowy i cynamon przełóż do małego garnka. Zagotuj, zdejmij z palnika i dodaj namoczone listki żelatyny. Dokładnie wymieszaj do jej rozpuszczenia. Całość przestudź, a następnie dokładnie zmiksuj z serkiem mascarpone. Masę cynamonową przełóż na ciasteczka i odstaw do schłodzenia na ok. 3 h. Przed podaniem delikatnie posyp sernik cynamonem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik cynamonowy z mascarpone

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1821kJ
435kcal
1570kJ
375kcal
Tłuszcz 35.35g 30.48g
Węglowodany 25.14g 21.67g
Białko 4.22g 3.64g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej