Sernik bez pieczenia z czekoladą i polewą Czarną

Prosty w przygotowaniu i wyśmienity! Połączenie masy twarogowej z czekoladą i Polewą do gotowania CZARNĄ Błyszczącą daje pyszny efekt. Spróbuj!

16 porcji

średni 60 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik bez pieczenia z czekoladą i polewą Czarną

Ciasto:

100 g biszkoptów okrągłych
1 opak. Żelatyny 20 g Dr. Oetkera
30 ml wody
100 g czekolady gorzkiej
700 g twarogu sernikowego z wiaderka lub 3-krotnie zmielonego
250 g serka mascarpone
150 g cukru pudru
2 łyżeczki Pasty waniliowej z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii 19 g Dr. Oetkera
300 ml śmietanki 36% tł.

Do dekoracji:

50 g masła
3 łyżki mleka
1 opak. Polewy do gotowania CZARNEJ Błyszczącej Dr. Oetkera

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia i poukładaj biszkopty w formie.
Żelatynę zalej zimną wodą tylko do jej przykrycia i odstaw na ok. 10 minut do napęcznienia.
Czekoladę posiekaj na bardzo drobne kawałki.
W misie miksera umieść twaróg, mascarpone, cukier i pastę waniliową. Zmiksuj do całkowitego połączenia składników.
Żelatynę podgrzej na palniku lub w mikrofali do całkowitego rozpuszczenia, uważając, aby się nie zagotowała. Odstaw do przestudzenia.
Śmietankę ubij na sztywno i za pomocą szpatułki wmieszaj do masy serowej, do połączenia składników.
Do żelatyny dodaj 2 - 3 łyżki masy serowej i dokładnie wymieszaj, uważając, aby nie powstały grudki. Przelej całość do pozostałej masy serowej i ponownie dokładnie wymieszaj.
Dodaj posiekaną czekoladę. Całość przelej do przygotowanej wcześniej tortownicy.
Wstaw do lodówki na kilka godzin, do całkowitego stężenia masy.

2

Dekorowanie

W rondelku na małym ogniu rozpuść 50 g masła z 3 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła.Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowani i uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch ciasta, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik bez pieczenia z czekoladą i polewą Czarną

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1319 kJ
315 kcal
1147 kJ
274 kcal
Tłuszcz 18.51 g 16.10 g
Węglowodany 24.90 g 21.65 g
Białko 11.95 g 10.39 g
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.