PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sałatka z buraków z mozzarellą

Wyśmienita sałatka z mozzarellą

ok. 8 - 10 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sałatka z buraków z mozzarellą

Składniki:

500 g buraków
2 szt. pomarańczy
1 szt. cebuli czerwonej
1 szczypta Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera
1 łyżka chrzanu świeżego (tartego)
5 łyżek śmietanki 30% tł. kremowej słodkiej
150 g sera mozarella
10 g szczypiorku
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Buraki gotować w wodzie ok. 20 minut, przelać zimną wodą i pokroić w słupki. Pomarańcze obrać, ostrym nożem wykroić cząstki miąższu. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Śmietankę wymieszać z kwasem cytrynowym, solą, pieprzem i chrzanem. Sałatkę wymieszać z sosem. Mozzarellę pokroić w kostkę, posypać wierzch sałatki. Przybrać szczypiorkiem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sałatka z buraków z mozzarellą

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 528 kJ
126 kcal
339 kJ
81 kcal
Tłuszcz 6.73 g 4.31 g
Węglowodany 13.68 g 8.77 g
Białko 4.93 g 3.16 g