PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Pomarańczowe Brownie

Sprawdzony przepis na brownie z nutą pomarańczy

16 porcji

łatwe 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Pomarańczowe Brownie

Ciasto:

200 g czekolady gorzkiej
200 g masła
50 g kakao
150 g mąki
1 łyżeczka Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
350 g cukru
1 opak. Cukru ze skórką pomarańczową z Włoch Dr. Oetkera
4 szt. jajek

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Blachę o wym. 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C.

2

Czekoladę z masłem rozpuść w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Cały czas mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstaw do przestygnięcia.

3

Do osobnej miski wsyp kakao i mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier oraz cukier ze skórką pomarańczową. Suche składniki dokładnie wymieszaj i połącz z rozpuszczoną czekoladą oraz masłem. Następnie wbij jajka i miksuj całość do uzyskania gładkiej konsystencji.

4

Pieczenie

Czekoladową masę przelej do blachy i wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 25 min.

Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Pomarańczowe Brownie

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1348kJ
322kcal
1775kJ
424kcal
Tłuszcz 16.98g 22.34g
Węglowodany 38.63g 50.83g
Białko 4.39g 5.77g