PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Pomarańczowe Brownie

Sprawdzony przepis na brownie z nutą pomarańczy

16 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Pomarańczowe Brownie

Ciasto:

200 g czekolady gorzkiej
200 g masła
50 g kakao
150 g mąki
1 łyżeczka Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
350 g cukru
1 opak. Cukru ze skórką pomarańczową z Włoch Dr. Oetkera
4 szt. jajek

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Blachę o wym. 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C.

2

Czekoladę z masłem rozpuść w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Cały czas mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstaw do przestygnięcia.

3

Do osobnej miski wsyp kakao i mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier oraz cukier ze skórką pomarańczową. Suche składniki dokładnie wymieszaj i połącz z rozpuszczoną czekoladą oraz masłem. Następnie wbij jajka i miksuj całość do uzyskania gładkiej konsystencji.

4

Pieczenie

Czekoladową masę przelej do blachy i wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 25 min.

Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Pomarańczowe Brownie

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1348kJ
322kcal
1775kJ
424kcal
Tłuszcz 16.98g 22.34g
Węglowodany 38.63g 50.83g
Białko 4.39g 5.77g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej