PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Panna cotta z owocami

Delikatny deser pochodzący z północnych Włoch

o 4 - 5 porcji

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Panna cotta z owocami

Składniki:

500 ml śmietanki 36% tł.
185 ml mleka
75 g cukru
1 opak. Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
3 łyżki wody
2 - 3 łyżki rumu lub likieru
1 czubata łyżka Żelatyny 50 g Dr. Oetkera

Do dekoracji:

30 g borówek amerykańskich
100 g truskawek
4 - 5 listków mięty
100 g malin
1 opak. Sosu truskawkowego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

W rondelku rozgrzać na średnim ogniu (prawie do zagotowania) śmietanę, mleko, cukier, cukier wanilinowy i likier. Do zimnej wody wsypać żelatynę i odstawić na 3 minuty. Rondelek ze śmietanką zdjąć z ognia, dodać żelatynę, mieszać aż się rozpuści. Krem wlać do małych miseczek, odstawić do wystygnięcia, a następnie chłodzić ok. 2 godzin w lodówce.

2

Dekorowanie

Deser Panna cotta udekorować truskawkami, borówkami, malinami, listkami mięty i polać sosem truskawkowym.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Panna cotta z owocami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2956kJ
706kcal
971kJ
232kcal
Tłuszcz 47.14g 15.45g
Węglowodany 67.39g 22.10g
Białko 8.43g 2.76g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!