PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Panna cotta z owocami

Delikatny deser pochodzący z północnych Włoch

ok. 4 - 5 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Panna cotta z owocami

Składniki:

500 ml śmietanki 36% tł.
185 ml mleka
75 g cukru
1 opak. Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
3 łyżki wody
2 - 3 łyżki rumu lub likieru
1 czubata łyżka Żelatyny 50 g Dr. Oetkera

Do dekoracji:

30 g borówek amerykańskich
100 g truskawek
4 - 5 listków mięty
100 g malin
1 opak. Sosu truskawkowego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

W rondelku rozgrzać na średnim ogniu (prawie do zagotowania) śmietanę, mleko, cukier, cukier wanilinowy i likier. Do zimnej wody wsypać żelatynę i odstawić na 3 minuty. Rondelek ze śmietanką zdjąć z ognia, dodać żelatynę, mieszać aż się rozpuści. Krem wlać do małych miseczek, odstawić do wystygnięcia, a następnie chłodzić ok. 2 godzin w lodówce.

2

Dekorowanie

Deser Panna cotta udekorować truskawkami, borówkami, malinami, listkami mięty i polać sosem truskawkowym.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Panna cotta z owocami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2956 kJ
706 kcal
971 kJ
232 kcal
Tłuszcz 47.14 g 15.45 g
Węglowodany 67.39 g 22.10 g
Białko 8.43 g 2.76 g