Żelatyna 50 g
Zawiera: 50 g
Żelatyna uniwersalna, do mięs, ryb, warzyw i deserów na 2,5 l płynu. Super klarowna.
Przygotowanie
Wskazówka dotycząca przygotowania
Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.
Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę.
Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temp. pokojowej,
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Walentynkowy deser

Ciasto z kremem jogurtowym, owocami i galaretką

Ciasto Balladyna

Pstrąg w rajskiej galarecie

Tartaletki z truskawkami

Panna cotta z owocami

Pascha waniliowa

Waniliowy krem bawarski z musem porzeczkowym
