Flag

Niskosłodzony dżem truskawka - rabarbar z miodem

ok. 5 słoików (po 200 ml)
Łatwy
20 min
Słodki smak letnich truskawek w połączeniu z kwaśnym rabarbarem
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
200 grabarbaru
800 gtruskawek
120 gmiodu
1 opak.Żelfixu Uniwersalnego Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Żelfixu Uniwersalnego Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Umyj i osusz owoce. Pokrój na małe kawałki i przełóż do garnka. Wsyp żelfix, dokładnie wymieszaj i zagotuj cały czas mieszając. Następnie dodaj miód i wymieszaj. Masę doprowadź do wrzenia ciągle mieszając i gotuj 2-3 minuty.
Gorący dżem nakładaj do wyparzonych słoików, szczelnie zamknij. Słoiki odwróć do góry dnem i pozostaw do wystudzenia.