Flag

Muffinki czekoladowe z borówkami

12 sztuki
Łatwy
80 min
Pyszne czekoladowe muffinki z owocami i kremem. Idealne do popołudniowej kawy! Przygotowuje się je w szybko i prosto.
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Do wypieku możesz również wykorzystać krem czekoladowy, powidła lub kawałki czekolady.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto na babeczki
1 opak.Babki czekoladowej Dr. Oetkera
3 szt.jajek
80 mloleju
100 mlmleka
ok. 120 - 140 gmalin lub borówek

Zobacz produkty

Picture - Babki czekoladowej Dr. Oetkera

Przygotowanie babeczek czekoladowych

Piekarnik nastaw na temp. 180°C. Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj jaja, olej i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozłóż ciasto równomiernie w formie na babeczki wyłożonej papilotkami (po ok. 2-2,5 łyżki stołowej). Na wierzchu możesz ułożyć po 2-3 maliny lub po 1 łyżeczce kremu czekoladowego, powideł, albo kawałki czekolady. 

Czas pieczenia: ok. 25 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

Porady i wskazówki

  • Do wypieku możesz również wykorzystać krem czekoladowy, powidła lub kawałki czekolady.