PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Mix pomidorowo-paprykowy

Egzotyczny sos z brzoskwiń, pomidorów i papryki

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Mix pomidorowo-paprykowy

Składniki:

750 g pomidorów
350 g brzoskwiń (bez pestek i skórki)
3 - 4 szt. papryki zielonej
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
150 g cukru
200 ml nektaru brzoskwiniowego
75 ml octu winnego
0,5 łyżeczki oregano
0,5 łyżeczki bazylii

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Pomidory i brzoskwinie umyć, naciąć, włożyć do wrzątku na 1-2 min, obrać ze skórki. Usunąć pestki z pomidorów, pozostawiając sam miąższ, odważyć 500 g. Brzoskwinie wypestkować i pokroić w kostkę.

Paprykę umyć, oczyścić, usunąć pestki, drobno pokroić w kostkę, odważyć 350 g.

Żelfix wymieszać z cukrem. Wszystkie składniki przełożyć do garnka, zagotować i gotować ok. 5 minut ciągle mieszając.

Gorącą masę owocowo-warzywną nakładać po brzegi do wyparzonych słoików, zakręcić szczelnie pokrywki. Słoiczki ustawić na ok. 5 minut do góry dnem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mix pomidorowo-paprykowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 130kJ
31kcal
247kJ
59kcal
Tłuszcz 0.10g 0.19g
Węglowodany 7.55g 14.53g
Białko 0.42g 0.81g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt