PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Koszyk pisanek

Kolorowe pisanki z Mini Babeczek waniliowych

ok. 20 porcji

średni 40 min

Składniki

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Silikonową formę do Lollipopsów delikatnie natłuść. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Dodawanie kropelek czekolady i nakładanie ciasta

Wszystkie kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w dolnej formie. Dokładnie zamknij górną część formy.

3

Pieczenie

Blachę z foremką wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 15 - 17 min.

Upieczone kulki ciastowe odstaw do wystygnięcia.

4

Dekorowanie

Zawartość opakowania lukrów wsyp do miseczki, dodaj 6 łyżeczek gorącej wody i energicznie mieszaj przez ok. 2 minuty do czasu uzyskania gładkiej konsystencji. Lukier podziel na 4 części. Każdą część zabarw barwnikiem spożywczym uzyskując oczekiwany kolor.

Kulki z ciasta oblej gęstym lukrem i odstaw do zastygnięcia lukru. Po stężeniu lukru rozpuść w gorącej wodzie kolejny lukier. Cienkim pędzelkiem rysuj na zastygniętych pisankach wzorki z białego lukru.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Koszyk pisanek

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 645 kJ
154 kcal
1746 kJ
417 kcal
Tłuszcz 7.27 g 19.64 g
Węglowodany 20.96 g 56.66 g
Białko 1.29 g 3.48 g