PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura z wiśni z Żelfixem 2:1

Wiśniowy smak zamknięty w słoiku

ok. 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura z wiśni z Żelfixem 2:1

Składniki:

1000 g wiśni (bez pestek)
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Owoce umyć, osączyć, wydrylować, przełożyć do garnka. Wsypać Żelfix, stale mieszając zagotować. Nie przerywając mieszania wsypać cukier i gotować od momentu ponownego zagotowania jeszcze ok. 5 minut.

Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików (do pełna), słoiki zamknąć, odwrócić dnem do góry.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura z wiśni z Żelfixem 2:1

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 272 kJ
65 kcal
716 kJ
171 kcal
Tłuszcz 0.10 g 0.26 g
Węglowodany 15.75 g 41.44 g
Białko 0.23 g 0.60 g