PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura z wiśni z Żelfixem 2:1

Wiśniowy smak zamknięty w słoiku

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura z wiśni z Żelfixem 2:1

Składniki:

1000 g wiśni (bez pestek)
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Owoce umyć, osączyć, wydrylować, przełożyć do garnka. Wsypać Żelfix, stale mieszając zagotować. Nie przerywając mieszania wsypać cukier i gotować od momentu ponownego zagotowania jeszcze ok. 5 minut.

Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików (do pełna), słoiki zamknąć, odwrócić dnem do góry.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura z wiśni z Żelfixem 2:1

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 272kJ
65kcal
716kJ
171kcal
Tłuszcz 0.10g 0.26g
Węglowodany 15.75g 41.44g
Białko 0.23g 0.60g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej