PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura z malin i truskawek

Konfitura idealna nie tylko na letnie dni

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura z malin i truskawek

Składniki:

600 g malin
400 g truskawek
500 g cukru
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Maliny przebrać i odważyć 600 g. Truskawki umyć, usunąć szypułki, większe pokroić na kawałki, odważyć 400 g. Owoce włożyć do garnka, dodać Żelfix 2:1, wymieszać. Stale mieszając, zagotować masę, następnie dodać cukier. Zagotować ponownie i gotować 1 minutę. Gotową konfiturę nałożyć do wypasteryzowanych słoików z przykrywkami typu twist-off i na 5 minut odwrócić je do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura z malin i truskawek

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 251kJ
60kcal
666kJ
159kcal
Tłuszcz 0.44g 1.16g
Węglowodany 15.54g 40.90g
Białko 0.89g 2.34g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej