PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura truskawkowa

Zobacz, jak szybko możesz zrobić pyszną, domową konfiturę truskawkową z Żelfixem Dr. Oetkera.

5 słoików (po 200 ml)

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura truskawkowa

Składniki:

1000 g truskawek
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
350 g cukru

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Umyte i odszypułkowane truskawki przełożyć do garnka, wsypać Żelfix i dokładnie wymieszać. Zagotować ciągle mieszając.

Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Ponownie zagotować i gotować jeszcze przez 2 minuty. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany.

Gorącą konfiturę nałożyć do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć na ok. 5 minut dnem do góry.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura truskawkowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 193kJ
46kcal
548kJ
131kcal
Tłuszcz 1.01g 2.88g
Węglowodany 11.35g 32.42g
Białko 1.77g 5.05g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt