PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura truskawkowa

Zobacz, jak szybko możesz zrobić pyszną, domową konfiturę truskawkową z Żelfixem Dr. Oetkera.

5 słoików (po 200 ml)

łatwe 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura truskawkowa

Składniki:

1000 g truskawek
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
350 g cukru

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Umyte i odszypułkowane truskawki przełożyć do garnka, wsypać Żelfix i dokładnie wymieszać. Zagotować ciągle mieszając.

Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Ponownie zagotować i gotować jeszcze przez 2 minuty. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany.

Gorącą konfiturę nałożyć do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć na ok. 5 minut dnem do góry.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura truskawkowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 193kJ
46kcal
548kJ
131kcal
Tłuszcz 1.01g 2.88g
Węglowodany 11.35g 32.42g
Białko 1.77g 5.05g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!