PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Klasyczne tiramisu z ciemnym kakao

Klasyczne tiramisu z ciemnym kakao

o 16 porcji

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Klasyczne tiramisu z ciemnym kakao

Składniki:

400 ml kawy rozpuszczalnej (mocnej i wsytudzonej)
100 ml likieru amaretto
200 g biszkoptów podłużnych
1 opak. Ciemnego Kakao Dr. Oetkera

Krem:

8 szt. żółtek *
200 g cukru
1000 g serka mascarpone

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Wystudzoną kawę wymieszaj z amaretto. Biszkopty zanurzaj szybko w kawie i wyłóż nimi dno blaszki o wym. 23 x 33 cm, posyp kakao. Żółtka utrzyj z cukrem na jasną puszystą masę, następnie partiami dodaj serek mascarpone i krótko zmiksuj do zgęstnienia kremu. Połowę kremu wyłóż na warstwę biszkoptów, posyp kakao następnie ułóż kolejną warstwę nasączonych biszkoptów, posyp kakao. Na wierzch wyłóż równomiernie resztę kremu i posyp kakao. Wstaw do lodówki na 12 h lub całą noc do schłodzenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Klasyczne tiramisu z ciemnym kakao

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1754kJ
419kcal
1306kJ
312kcal
Tłuszcz 29.20g 21.79g
Węglowodany 28.72g 21.43g
Białko 7.67g 5.72g