PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Galaretka z wina musującego z płatkami róży

Idealne połączenie wina musującego z płatkami róży

ok. 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Galaretka z wina musującego z płatkami róży

Składniki:

1 garść płatków róży (czerwonych lub różowych)
1 butelka wytrawnego wina musującego
50 ml wody
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
350 g cukru

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Płatki róży przebierz i oczyść. Wino i wodę przelej do garnka, wsyp Żelfix, wymieszaj i zagotuj. Następnie dodaj cukier i wymieszaj. Całość ponownie zagotuj i gotuj jeszcze przez ok. 2 minuty. Pod koniec gotowania dodaj płatki róży i delikatnie wymieszaj. Gorącą galaretkę nałóż do wyparzonych słoików, szczelnie je zamknij, odstaw do góry dnem. Słoiki podczas studzenia co jakiś czas obracaj, aby płatki równomiernie rozłożyły się w galaretce.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Galaretka z wina musującego z płatkami róży

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 218 kJ
52 kcal
733 kJ
175 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
Węglowodany 9.65 g 32.17 g
Białko 0.06 g 0.20 g