PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Galaretka z jeżyn

Wyjątkowe połączenie zdrowych jeżyn z czerwonym winem

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Galaretka z jeżyn

Składniki:

500 g jeżyn
800 ml wody
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru
1 łyżeczka Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
100 ml czerwonego półwytrawnego wina

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Jeżyny przebrać, umyć, osączyć, usunąć szypułki. Wsypać do rondla, wlać wodę, gotować ok. 5 minut.

Owoce odcedzić na sicie. Odmierzyć 0,75 l wywaru jeżynowego i wymieszać z Żelfixem, doprowadzić do wrzenia, wsypać cukier, cukier wanilinowy i gotować 3 minuty.

Na końcu wlać wino, wymieszać i rozlać (do pełna) do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Galaretka z jeżyn

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 264kJ
63kcal
536kJ
128kcal
Tłuszcz 0.08g 0.15g
Węglowodany 15.04g 30.69g
Białko 0.11g 0.22g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!