PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ekspresowa marmolada z brzoskwiń

Smak wakacyjnych, słodkich brzoskwiń

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Ekspresowa marmolada z brzoskwiń

Składniki:

1 szt. cytryny (sok i skórka z cytryny)
1200 g brzoskwiń
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
5 - 8 kropli Aromatu cytrynowego Dr. Oetkera lub kieliszek likieru cytrynowego

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę (1 łyżeczkę), sok wyciśnij. Brzoskwinie umyj, sparz, obierz i usuń pestki. Odważ 1 kilogram. Połowę owoców zmiksuj, resztę drobno pokrój, przełóż do garnka, wsyp cukier żelujący i dokładnie wymieszaj. Marmoladę gotuj 5 minut cały czas mieszając. Na końcu dodaj startą skórkę i sok z cytryny, wlej aromat lub likier. Marmoladę z brzoskwiń przełóż do wyparzonych słoików. Szczelnie zamknij i odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Ekspresowa marmolada z brzoskwiń

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 214kJ
51kcal
498kJ
119kcal
Tłuszcz 0.22g 0.51g
Węglowodany 12.49g 29.04g
Białko 0.33g 0.77g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej