PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ekspresowa marmolada z brzoskwiń

Smak wakacyjnych, słodkich brzoskwiń

ok. 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Ekspresowa marmolada z brzoskwiń

Składniki:

1 szt. cytryny (sok i skórka z cytryny)
1200 g brzoskwiń
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
5 - 8 kropli Aromatu cytrynowego Dr. Oetkera lub kieliszek likieru cytrynowego

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę (1 łyżeczkę), sok wyciśnij. Brzoskwinie umyj, sparz, obierz i usuń pestki. Odważ 1 kilogram. Połowę owoców zmiksuj, resztę drobno pokrój, przełóż do garnka, wsyp cukier żelujący i dokładnie wymieszaj. Marmoladę gotuj 5 minut cały czas mieszając. Na końcu dodaj startą skórkę i sok z cytryny, wlej aromat lub likier. Marmoladę z brzoskwiń przełóż do wyparzonych słoików. Szczelnie zamknij i odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Ekspresowa marmolada z brzoskwiń

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 214kJ
51kcal
498kJ
119kcal
Tłuszcz 0.22g 0.51g
Węglowodany 12.49g 29.04g
Białko 0.33g 0.77g